+36 20 274 0385 furiankrisztina72@gmail.com

  OH-Kártya

az egyedülálló önismereti eszköz

 

Saját tapasztalásom és látom a hozzám érkezőknél, barátoknál, akiket az OH kártyákkal való munkára „kényszerítek”, hogy a felismerésnek milyen átütő ereje van. Amikor először tisztul ki a kép: „Igen én ezt ezért teszem, vagy nem teszem. Ezeket a felismerési pillanatokat nevezzük Aha… élménynek. Értelmet nyer a nem komfortos érzet, helyzetek, amikkel nem boldogulunk. Meglátjuk önkéntelen reakcióink és mások reakcióinak miértjét. Az OH kártyák ezt az átütő erejű élményt adják így engem is beszippantott, egyszerűen imádom. Mintha egy könyvet olvasnék önmagamról, amit akárhányszor felütök, mindig egy újabb történet tárul elém.

Történte

Az OH kártya rendszere Ely Raman azon a vágyán alapszik, miszerint a művészet kézzelfoghatóbb legyen. Képeit kártyákra festette és nem adott nekik címet, így nem szabott határokat. Innen került át, -és lett méltán népszerű -a segítő foglakozásúak eszköztárába.
Segíti és fejleszti a kommunikációt, megfoghatóvá és értelmezhetővé válnak azon érzéseink, amit nem tudunk kibeszélni leginkább amiatt, hogy nehezen meghatározhatóak. Érezzük, szinte mardosnak az nehéz érzelmek, elfojtások, feszítenek a megéletlen hiányok, mégis nagyon nehéz szavakba öntenünk őket. Minden kapcsolati és párkapcsolati probléma a kommunikáció meg nem létéből vagy helytelenségéből fakad. Hiszem, hogy a kapcsolatok nagyon nagy százaléka menthető volna, ha megfelelően tudnánk egymással kommunikálni. De vajon miért nem megy?

Mert legtöbbször magam sem vagyok tisztában azzal mi is zajlik bennem. Mélyen a tudatalattiban olyan rejtett zugokban –elnyomva, fel nem ismerve- tanyáznak a mozgatórugóink, amikhez nehezen férünk. Szükséges egy eszköz, ami támogat minket a felszínre hozatalban.

Az OH kártya megdolgoztatja mindkét agyféltekét azzal, hogy a képekhez szavakat társít. Így együtt, a megérzések és sugallatok illetve a tudatos, realisztikus felünk találja meg az utat, az asszociációk révén. A képek és a szavak, valamint a instruktor célzott kérdései nagyon erősen fejlesztik az imaginációt, az önreflexiót.
Egy új utat nyit meg benned az asszociációidon keresztül. Azt az utat melyben felismered magad és ki tudod fejezni érzéseid, vágyaid. Fejleszti az kommunikációs képességet, a képzelőerőt, nő az önbizalom és az együttműködés képessége. Megmutatja neked milyen is, amikor valóban meghallod a másikat és valóban meghallanak téged. Figyelmet tanulsz adni és elfogadni. Elmélyülsz önmagadban és a téged körülvevőkben. Egy „szeánsz” ami befelé irányítja a figyelmed, ezáltal az öngyógyító folyamat-ami minden esetben a működik, nem tudsz nem gyógyulni!- megindul. Szavak és a belső képi látásod formájában feltörnek benned félelmeid, gátjaid, elfojtott vágyaid. De így már szavakká tudod őket formálni. Úgy hiszem, csak azt tudjuk elfogadni és nem beletörődni, ha valamit megértünk. Kell, hogy értelem és érzelem együtt működjön, csak így lesz teljes elfogadás bennünk. A védőpajzsunkat csak ekkor tudjuk elengedni, letenni.

Az „felismerés-megértés-elfogadás” folyamata pedig felszabadít. Felszabadít egy kínzó, feszítő érzelmi nehézség alól. A felszabaduló energia innentől új nézőpontokat mutat, és új összefüggéseket láttat meg veled, először a gondolataidban, aztán pedig az életedben is képes légy elindítani a változást.
Olvasd el a kártyák segítségével a saját történeted. Pillants bele a sztoridba. A felismerések által tudatosan vezesd az életed és többé ne sodródj benne.
A módszer nagyon hatékony gyermekekkel való foglalkozáshoz, akár 3-4 éves kortól.

Az instruktori ülés kb. 60 perc

Díja: 6.000 Ft

Bejelentkezni a +36 20 274 0385 számon vagy

furiankrisztina72@gmail.com email címen tudsz.