+36 20 274 0385 furiankrisztina72@gmail.com

Bennünk élő Istennők…

Elméleti és gyakorlati megközelítése, felébresztése a bennünk lakozó Istennői minőségeknek

„HŐSNŐ ÉL MINDEN FÖLDI NŐBEN…”

A nők, általában nincsenek tisztában a külső sztereotípiák: a társadalom részéről rájuk ható szerepelvárások nyomásával, úgy a pszichéjükben munkáló erők sem ismertek előttük. Van, aki mindenekfölött el akarja érni egyéni, személyes célját, és a hagyományos női szerepek betöltésénél jobban becsüli a függetlenségét, a munkáját. Végül ismét egészen más az a nő, aki az intenzív érzelmi élményeket keresi, és egyik kapcsolatot a másik után, egyik kreatív tevékenységet a másik után próbálja ki és hagyja oda. Ami az egyik nő számára életfontosságú, a másik számára érdektelen lehet aszerint, hogy kiben melyik őstípus, melyik „istennő” munkál éppen, vagy melyik vonul a háttérbe. Ugyanabban az asszonyban is több „istennő”, több archetípus aktivizálódhat egyszerre, s minél differenciáltabb, bonyolultabb egy nő pszichéje, annál több a valószínűsége, hogy nem csupán egyetlen domináns „istennő” lakja őt. A különböző istennők történetei, viselkedésmintái magyarázatot adnak arra is, hogy mi az, ami némely nőket motivál (sőt kényszerít) valamire, vagy éppen frusztrál, kielégít vagy dühít, másokat viszont hidegen hagy. E szimbólumok segítségével ráismerhetünk egymásra is, és tudhatjuk, melyik nőtársunktól mit várhatunk- másokért és mások által élő nők kiürültsége és elégedetlensége,a boldogtalan létüknek oka az,hogy identitás vagy énazonosság zavarral küzdenek, ami a fejlődés, a felnövekedés megakadására vezethető vissza. Ezt a problémát maga a kultúra idézi elő, amikor nem engedi meg a nőknek, hogy kielégítsék a fejlődésre, a kiteljesedésre irányuló igényeiket, és emberi lényként kiaknázhassák a bennük szunnyadó lehetőségeket. A Jungi szemléletmód alapján a nőket hatalmas belső erők, késztetések befolyásolják: az archetípusok, vagy őstípusok, s ezek a görög istennők alakjaival megszemélyesíthetők. Voltaképpen minden nőre úgy tekinthetünk, mint olyasvalakire, aki már önmagában is két malomkő között őrlődik: belülről az istennők, kívülről a társadalmi szerepelvárások szorítják. Ha megismerjük ezeket a belső erőket, a velünk született típusokat: a bennünk munkáló istennőket, önmagunkról szerzünk hasznos tudást; ösztönerőinkről, ezek hierarchiájáról, természetéről, és- ami a legfontosabb -, ezeknek az erőknek a kezeléséről is. Így a nő is képessé válhat arra a meglepő dologra, hogy olykor olyan döntést hozzon, mellyel saját érdekeit szolgálja, ha ezekkel mások esetleg nem is értenek egyet.

Az „anya” csak egyike a „beprogramozott” archetípusoknak, belülről meghatározott szerepeinknek. Az anya őstípusa Démétér, a leánygyermeké Perszephoné, a feleségé Héra, a szeretőé Aphrodité, a nővéré Artemisz, a hőst oltalmazó stratégáé Athéné és a háztűzhely őrzőjéé Hésztia. A mítoszok és mesék is olyanok, mint az álmokban megjelenő archetipikus képek. Az emberiség minden tagjában meglévő közös minták miatt a különböző kultúrák népmeséi és mítoszai nagyon hasonló elemekre épülnek. Ezek mentén fogjuk önmagunkat, az életünket meghatározó nőket megérteni és így elfogadni.

 

Ezt a csodálatos hétvégét, az Istennőkel való kapcsolódást, Női Körökkel, Istennő olajokkal, és szükség szerint különböző stresszoldó technikákkal is segíteni fogjuk. Az elengedésében mi nők nagyon tudjuk egymást támogatni, ezért jó lehetőség, ha együtt dolgozhatunk a lelki-testi problémákon. Segítjük egymás gyógyulását, mivel együtt sokkal erősebbek vagyunk. Felerősödnek a lelki folyamatok, és a tisztulás is.

 

Női körben olyan fizikai gyakorlatokat fogunk végezni, melyek segítenek kioldani az eltárolt stresszt az adott témával kapcsolatban (szívünkből, méhünkből, hasi szerveinkből). Rá fogsz látni, hogy melyik Istennővel kell dolgoznod, ehhez nyújtanak majd segítséget a 100 %-os tisztaságú növényi-, valamint illóolajok, melyek lelki szinten is erősítik a gyakorlatok hatását.
A kineziológiai technikák segítségét pedig igénybe vehetjük a felhozott érzelmek gyengéd feldolgozásánál.

Természetesen, ezen munka mögött sokkal nagyobb a tartalom, és nem korlátozódik kizárólag az istennői archetípusokra. Felszínre kerülhet sok más téma, ami hatással lehet az életedre, mindennapjaidra, anélkül, hogy tudatos lennél rá (pl. a fogantatás, a születés körüli időszak sejtszinten épül be, és befolyásolhatja az életbe, önmagunkba vetett bizalmat, a hivatásunkat, a kapcsolatainkat,…stb.)

Ehhez jön még az életünk során elraktározott, feldolgozatlan stressz, melyek előbb-utóbb a felszínre kerülnek. Nálunk nőknél, sokszor nőgyógyászati tünetek által jelennek meg a feldolgozatlan problémák. Ezért is nagyon fontos, hogy dolgozzunk önmagunkon, tisztítsuk méhünket, női szerveinket, hiszen nekünk ezekben a szerveinkben rejlik asszonyi teremtő erőnk. A Női Kör gyakorlatait menstruáció alatt is végezhető. Várandós kismamáknak nem ajánlott!

 

Mi (Kriszti és Betti) azon leszünk, hogy minden témát, amit a közös munka felhoz benned helyére tudd illeszteni, fel tudd dolgozni, el tudd engedni egy támogató, segítő környezetben, csoportban.

 

Az elvonulás tematikája:

Péntek:Az első Istennő behívása a térbe, aki ezután végigkísér bennünket az egész folyamaton, hétvégén

Szombat:Az első három Istennő. Legendái, hogyan működik ez ma, bennünk, az egyes életszakaszainkban: gyermekként-szülőként, kapcsolati társként, barátként, megjelenésben, a munka világában, az érett korban, nehézségei, fejlődése. Harmonizáló meditációk a minőségekkel, a felhozott gondolatok, érzések fizikai szintű megdolgozása Női körön, illóolajok támogatásával.

Vasárnap:a következő három Istennő és az alkimista Istennői mivoltunk: Legendái, hogyan működik ez ma, bennünk, az egyes életszakaszunkban: gyermekként-szülőként, kapcsolatitársként,barátként, megjelenésben, a munka világában, az érett korban,nehézségei, fejlődése.Harmonizáló meditációk a minőségekkel, a felhozott gondolatok, érzések fizikai szintű megdolgozása Női körön, illóolajok támogatásával.

 

Időpont: 2022. június 10-12. péntek-vasárnap

 

Helyszín: Sárgarigó Élményház, Szeged.

Egy ház a Tisza partján, csodálatos, madárcsicsergéstől zengő, zöld környezetben, mely tökéletes a lecsendesedésre, elvonulásra, belső munkára. Kényelmes, saját fürdőszobával és WC-vel felszerelt 2-3 ágyas szobák, kert, tágas belső tér(meditációs terem).

 

 

Program:

Péntek –  délután szállás elfoglalása, szobák kiosztása, ismerkedés, kapcsolódás, egy kis elmélet (Az első Istennőt már ezen a napon behívjuk a térbe, aki ezután végigkísér bennünket az egész folyamaton), valamint ráhangoló meditációs gyakorlatok. Este tüzeskedés, borozgatás, beszélgetés…

Szombat – Egész napos ismerkedés az Istennőkkel, egyszerű stresszoldó gyakorlatok elsajátítása otthoni alkalmazásra, a naplezárásaként Női Kör

Vasárnap – Tovább ismerkedünk az Istennőkkel, önmunka, Női Kör, meditáció…

 

 

Részvételi díj: 50.000 Ft 

 

Az összeg tartalmazza a szállást két éjszakára, étkezést (péntek vacsora, szombat reggeli, ebéd, vacsora, vasárnap reggeli, ebéd), és a programokon való részvételt.

Az étkezés vegetáriánus.

 

A helyszínen korlátozott létszámban lehet aludni, így minél hamarabb értesíts foglalási szándékodról!

A helyedet előleg befizetésével tudod biztosítani, mely a teljes elvonulás 50 %-a (25.000 Ft)

 

Ha szívesen részt vennél az elvonuláson, de nem szeretnéd a szállást igénybe venni, erre is van lehetőséged, ebben az esetben az elvonulás hozzájárulása27.000 Ft.

Azoknak, akik nem élnek a bentlakás lehetőségével, az előleg 14.000 Ft.

Fizethetsz személyesen Krisztinél, nálam készpénzben, vagy bankszámlára átutalással.

 

Jelentkezési határidő: 2022. június 3.

Elvonulást vezetők:Furián Krisztina – Családállító

OszlácsnéLiker Beatrix – Női Kör Vezető, Okleveles Stresszoldó)

Jelentkezés: furiankrisztina72@gmail.com,stresszoldasnoknek@gmail.com e-mail címen.

 

Jelentkezésután, küldjük a további tudnivalókat. (megközelítés, érkezési-távozási idő, felszerelés, étkezési részletek,…)