+36 20 274 0385 furiankrisztina72@gmail.com

Egyéni állítás

Az egyéni családállításban is számos lehetőség van a probléma okainak feltárására. A csoportos családállítás a klasszikus módszer, ám vannak esetek, amikor az egyéni állítás praktikusabbnak tűnik.
Tapasztalatom, hogy az egyéni családállítás is éppen olyan átütő hatású, mint a csoportos. Egyre többen fordulnak egyénileg családállítóhoz. Vagy, mert nem szeretnének egy csoport előtt beszélni a problémáikról, esetleg zárkózottabbak. Illetve egyre intimebb, egyre nagyobb bizalmat igénylő témák jönnek a felszínre. Előfordul, hogy a hosszabb idő intervallum, amelyet egy csoportos családállításon való részvétel jelent, hét-nyolc állítás is történik, nem megoldható.
Néha csak szeretnék megismerni a módszert és csak a családállítót fogadják bizalmukba.
Az egyéni családállítás során a családállító személyesebb, bizalmasabb kapcsolat alakul ki, lehetőség van részletesebben beszélni a problémáról és az azzal kapcsolatos állításról. Más önismereti eszközök- Tarot kártya, coach kártyák- is könnyebben alkalmazhatóak kiegészítésként. A családállítás gyógyító ereje és hatása megegyező a csoportos munkával.

A családállító és az állítást kérő röviden megbeszélik mi az a témakör, probléma, amivel az állítást kérő foglalkozni szeretne. Együtt tűzik ki a szándékot, ami az állítást „viszi”, hogy kik, illetve milyen fogalmak megjelenítésével kezdik el az állítást. A személyeket vagy fogalmakat egy-egy kartonlap “képviseli”, amelyeket az állítást kérő elhelyez a földön.
Az állítást vezető a lapokra egyesével ráállva kimondja azokat az érzéseket, amelyeket ott érez, és megteszi a mozgásokat, amelyek vezérlik az adott szituációban. Arra is megkérheti az állítást kérőt, hogy álljon rá az őt magát képviselő lapra, így átérzi azokat az érzeteket, amelyek megjelentek a képben. Ez segíti az állítás erősebb hatását és a teljes megértést.

Hogy mikor indulnak el azok a változások az állítást kereső életében, amelyek a problémája megoldásához vezetnek változóak. De az a tapasztalat, hogy már maga az állítás nagy hatással van az állítást kérőre, és szinte rögtön elindul benne valamiféle változás, átalakulás, és a szándék, amivel érkezett dolgozni kezd.
Így kialakul egy kép, egy valós kép arról. hogy a személyek – és legfőképpen a saját lelkében – valójában mi zajlik.
Maga a felismerés is hatalmas hatással van, azonban ha kötések, elakadások láthatóak, akkor az állítás vezető további lapok elhelyezésével átalakítja a képet, kimond egy-egy oldó mondatot, amivel az oldás megtörténik, így újraindítja a „rendszert”.

Alkalmanként 1,5-2 óra 14.000 Ft