+36 20 274 0385 furiankrisztina72@gmail.com
ÉFT

Érzelmi Felszabadító

Technika
 

Az Érzelmi Felszabadítás Technikája egy alternatív gyógymód és személyiségfejlesztő módszer. Az ÉFT elmélete szerint minden rossz érzést és betegséget a szervezet energiaáramlásának zavarai okoznak. Az ÉFT kezelés során az úgynevezett meridián pontokat kopogtatják, és pozitív megerősítéseket mondanak. Ez az eljárás megváltoztatja a szervezet energiarendszerét és helyreállítja azt.

A technikát Gary Craig fejlesztette ki az 1990-es évek közepén. Eredetileg a Roger Callahan-féle Gondolatmező Terápiából (TFT) indult ki, de kísérletei során rájött arra, hogy nem szükséges tesztelni, hogy mely pontokat kell kopogtatni, ehelyett véletlenszerű eljárást alkalmazott. Ezért az ÉFT-ben nincs diagnosztizálás sem. Az ÉFT könnyen tanulható és laikusok számára is alkalmazható.

Az ÉFT alkalmazói szerint a negatív tapasztalatainkból, vagy az elképzelt rossz eseményekből származó rossz érzéseink eltüntetéséhez nem elegendőek az orvostudomány eddig használatos technikái, mivel ezek alkalmazásával az „energiarendszer” nem áll helyre. Ehelyett az „energiazavar” megszüntetésére kell koncentrálni. A problémára összpontosítva és az „energiaáramlás csatornáinak végződéseit” ütögetve ezeket a zavarokat oldjuk fel, melynek eredményeként sokszor percek alatt megszűnnek olyan lelki problémák, melyek gyógyítása hagyományos módszerekkel lehetetlen vagy lassú.

Hatékony segítséget nyújt a depresszió, a szorongás, a stressz, a függőségek és a fóbiák, a szklerózis multiplex és lényegében minden betegség kezelésében. Ezeket az eseteket több mint 10 000 esettanulmány támasztja alá. Bármilyen érzelmi probléma kezelésére alkalmas, így nem csak a gyógyításban, hanem a személyiségfejlesztésben, a sportteljesítmény javításában, az iskolai nevelésben, az önértékelés fejlesztésében is alkalmazható.

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az alap EFT technika 8-14 speciális pontot használ, amik kapcsolatban vannak a meridiánokkal, melyeket a hagyományos kínai orvoslás iskoláitól vettek át. Ezen pontok kopogtatásával felgyorsítható a gyógyulás folyamata. A pontok a kézen, illetve a testen találhatók. Természetesen nem minden probléma oldódik meg azonnal, sok esetben szükség lehet többnapos vagy többhetes kúrákra.

Az ÉFT-t kisgyermekeknél is alkalmazhatjuk, úgy ahogyan a placébó is működik, egyszerűen a mackóján vagy a babáján kopogtatjuk le a pontokat. Erre nézve is nagyon sok visszaigazoló kísérletet vezettek végig kutatóintézetekben.

Leginkább kiegészítő kezelésként ajánlom,hiszen minden oldástechnikával harmonikusan működik közre.